Motherboard Hipath 3750 Motherboard Hipath 3750
€1.488,00 €1.339,20
Καρτα SLA8 - Card SLA8 Καρτα SLA8 - Card SLA8
€260,40
Optipoint 500 Standard Optipoint 500 Standard
€148,80 €133,92
Optiset Advance Optiset Advance
€148,80 €133,92
ΤΗΛΕΦ.ΚΕΝ. UNIFY OPENSCAPE BUSINESS X1 ΤΗΛΕΦ.ΚΕΝ. UNIFY OPENSCAPE BUSINESS X1
€868,00 €694,40
Siemens Euroset 2005 Siemens Euroset 2005
€31,00
Optiset Basic Optiset Basic
€74,40
Music On Hold Music On Hold
€173,60
Τροφοδοτικο Hipath 3550 Τροφοδοτικο Hipath 3550
€396,80 €357,12
Siemens euroset 805s Siemens euroset 805s
€22,32
Optipoint 500 Advance Optipoint 500 Advance
€210,80 €168,64
Κάρτα TLA4 - Card TLA4 Κάρτα TLA4 - Card TLA4
€260,40

VoBB-OTE

VoBB-OTEΝΕΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ VoBB απο τον ΟΤΕ

 

Aγαπητοί συνεργάτες  μετά την συγχώνευση των OTE &  Cosmote  σε μια εταιρεία με την ονομασία COSMOTE, ακολούθησε η αναβάθμιση των υπηρεσιών  παροχής  internet και τηλεφωνίας.

Η  νέα υπηρεσία ονομάζεται VoBB (Voice οver BroadBand) και το κυριότερο χαρακτηριστικό της είναι ότι  η φωνή (τηλεφωνικές συνομιλίες σταθερής τηλεφωνίας) και το Internet πλέον ενοποιούνται δηλ. η τηλεφωνία  περνά μέσα από το Internet.

Οι νέες γραμμές δίνονται από την COSMOTE υποχρεωτικά σε κάθε περίπτωση νέων συνδέσεων, σε κάθε περίπτωση επανασύνδεσης γραμμών, σε κάθε περίπτωση αναβάθμισης παλαιών κοκ. δυστυχώς  χωρίς την απαιτούμενη ενημέρωση,  φέρνοντας στην επιχείρηση νέο router που υποστηρίζει τις νέες υπηρεσίες.  

Αυτό έχει κάποιες επιπτώσεις που καλό είναι να γνωρίζετε για τις επιχειρήσεις σας όπως:

  1. Όταν το internet δεν λειτουργεί, δεν λειτουργεί και το τηλέφωνο.
  2. Όταν το internet χρησιμοποιείται πλήρως (τερματίζει η γραμμή) όπως πχ συμβαίνει όταν το χρησιμοποιούν οι πελάτες σε μια εγκατάσταση Wi-Fi, πάλι δεν λειτουργεί το τηλέφωνο. Σε αυτή την περίπτωση είναι φανερό ότι πρέπει να υπάρχει ξεχωριστή γραμμή νέου τύπου για την τηλεφωνία.
  3. Η ISDN γραμμή σταδιακά καταργείται με αποτέλεσμα κάποια προβλήματα εκεί που λειτουργούν τηλεφωνικά κέντρα με ISDN γραμμές, τα οποία με κάποιο τρόπο αντιμετωπίζονται. Σε περίπτωση που θέτε να διατηρίσετε το ISDN σας , ο οτε πρέπει να σας προμηθεύσει νεο router το οποίο και να προγραμματίστει στο κέντρο σας.
  4. Καταργείται σταδιακά η παλμοχρέωση . Θα αντικατασταθεί από την χρονοχρέωση αλλά μέχρι τώρα δεν έχει πέσει στην αντίληψή μας ο τρόπος που αυτή θα γίνεται.
  5. Τα router που εγκαθιστούμε για την λειτουργία του Wi-Fi στις επιχειρήσεις σας φαίνεται ότι δυσκολεύονται να  λειτουργήσουν με τις νέες γραμμές λόγω ασυμβατότητας , με επιπλέον πρόβλημα το VPN των υποκαταστημάτων.

Πρέπει να επισημάνουμε ότι όλα τα παραπάνω είναι οι πρώτες παρατηρήσεις μας τις οποίες κρίναμε ότι πρέπει να σας τις μεταφέρουμε. Πολλά πράγματα καθημερινά τροποποιούνται, βελτιώνονται και στο τέλος δεν ξέρουμε αν θα ομαλοποιηθούν. Άλλωστε η τεχνολογική εξέλιξη δεν μπορεί – και ούτε πρέπει - να ανακοπεί, ιδιαίτερα όταν την εφαρμόζει ένας οργανισμός σαν τον ΟΤΕ.

Η νέα εποχή της τηλεφωνικής επικοινωνίας στηρίζεται στη γραμμή του ιντέρντετ και στη συνέχεια προστίθεται η φωνή.
Δηλαδή η παραδοσιακή τηλεφωνική γραμμή που όλοι γνωρίζουν ακολουθεί μετά το ιντερνέτ.
Η βάση της εφαρμογής είναι το modem, πρόκειται για το τεχνολογικό κουτί που βάζει το ιντερνέτ στο σπίτι.
Έτσι η τεχνολογική καινοτομία του ΟΤΕ περνά από το modem που γίνεται και ο μεταφοράς της ήδη γνωστής εφαρμογής έχουν εικόνα.
Στο στάδιο της επικοινωνίας και από τη στιγμή που έχει εγκατασταθεί η εφαρμογή Skype ο ένας συνομιλητής βλέπει τον άλλο στην οθόνη του ηλεκτρονικού του υπολογιστή.
Αντίθετα το σύστημα VOIP που επιθυμεί να επεκτείνει ο ΟΤΕ δεν έχει εικόνα και την ίδια στιγμή εκδίδει και μηνιαίο λογαριασμό.Αν θέλετε να μην γίνει μετάβαση στο voip να δηλώσετε οτι έχετε συναγερμό στον χώρο.

Το πρώτο πρόβλημα του νέου τεχνολογικού «θαύματος» του ΟΤΕ είναι ότι δεν μπορεί να υποστηρίξει και να μεταδώσει σήμα συναγερμού που πολύ πιθανό να έχει ο χρήστης VOIP.
Ανάμεσα στα άλλα προβλήματα του νέου προϊόντος είναι ότι αν συμβεί διακοπή ρεύματος δεν υπάρχει τηλεφωνική επικοινωνία στο σπίτι.

Πάντως η εφαρμογή VOIP έχει αναστατώσει τις τεχνικές υπηρεσίες του ΟΤΕ διότι οι βλάβες έχουν εκτοξευθεί στα ύψη. Το 70% των πελατών δηλώνουν ότι δεν έχουν πρόσβαση και επικοινωνία με τον έξω κόσμο ενώ καθίσταται αρκετά πολύπλοκο για τις ηλικίες εκείνες που δεν έχουν σχέση με την τεχνολογία.
Ο βασικός μέτοχος του ΟΤΕ ο γερμανικός κολοσσός Deutsche Telekom είναι έτοιμος να κάνει το βήμα και το τεχνολογικό άλμα;

Ας είστε όμως υποψιασμένοι ώστε να δημιουργηθούν τα λιγότερα το δυνατόν προβλήματα στην επιχείρησή σας. Άλλωστε ο χρόνος για την πλήρη μετάβαση θα είναι μεχρι 31/12/2018 .Για κάθε αμφιβολία μη διστάσετε να επικοινωνήστε μαζί μας.

~~~ Αγοράστε σήμερα με την πιστωτική σας κάρτα και πληρώστε σε 3 Άτοκες Δόσεις αγοράζοντας τα εμπορεύματα που χρειάζεστε σήμερα με πίστωση, ενισχύοντας τη ρευστότητα σας. ~~~